Czym kierować się przy wyborze lekarza/kliniki?

Czym kierować się przy wyborze lekarza/kliniki?

Postprzez Alexia 23 lis 2009, o 10:12

Czym kierujecie się przy wyborze lekarza/kliniki?
Doświadczenie lekarza?
Prezentacja na stronie www?
Opinie innych?
Ceny usług?
Wygląd kliniki?
Wyposażenie kliniki?

Może czymś innym?
Alexia
Administrator

Re: Czym kierować się przy wyborze lekarza/kliniki?

Postprzez Marietta 23 lis 2009, o 11:08

Przejrzałam wszystkie strony internetowe chirurgów, jednak nie one są dla mnie najważniejsze. Ważne są dla mnie opinie innych, jak również doświadczenie lekarza i warunki w jakich będzie przeprowadzana operacja. Jak będę wybierać istotna będzie dla mnie możliwość płatności w ratach, więc sama cena jest mniej ważna, bo i tak nie będę miała pełnej kwoty.
Marietta

Postprzez Kamila 24 lis 2009, o 19:00

Przede wszystkim doświadczenie i opinie innych, tym ja będę się kierować.
Kamila

Postprzez kratka 27 gru 2009, o 14:09

Przede wszystkim opinia innych i doświadczenie lekarza. Nie wyobrażam sobie, bym mogła pójść do kogoś niesprawdzonego.
Stronę www można zawsze zlecić komuś by zrobił ją tak, aby zachęcała do korzystania z usług. Tak samo można wyposażyć w najlepszy sprzęt.
Najważniejsze jest, kto wykona zabieg i jakie ma doświadczenie.
kratka

Postprzez madzix 20 sty 2010, o 21:54

Czym się kierować- przede wszytkim powinien być to chirurg, który będzie członkiem Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastcznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej. Powninien mieć dobrą opinię wśród byłych pacjentów. Ważne jeśli wcześniej pójdziemy na konsultacje i szczerze porozmawiamy-jeśli chirurg dyskutuje-wykazuje zainteresowanie i widać,ze mu zalezy na efekie. Certyfikaty itp. dokumenty-warto o nie pytać. Nie powinnśmy mieć żadnych wątpliwości-moje właśnie ostały rozwiane jak poszłam na wspomniane konsultacje, jesli moge zasugerować- byłam na tych konsultacjach w warszawskim Centrum Malia, gdzie podejscie do pacjenta naprawde robi wrazenie :)
madzix

Postprzez Majka 20 lip 2010, o 15:54

Podejście do pacjenta podejściem, ale niektórzy mają tylko dobrze gadane. Niekoniecznie lekarz musi być erudytą i rzucać się w objęcia z pacjentem. Grunt to wybrać dobrego fachowca. A ci niekoniecznie są rozmowni czy walą komplementy. Co takiego zrobili, że aż cię urzekli? Ja na przykład chodzę do ginekologa, który jest bardzo mrukliwy, ale za to lepszego fachowca nie znam. Wyciągnął mnie z choroby, podczas gdy trzej wcześniejsi ginekolodzy pomimo świetnego podejścia nie dawali rady technicznie.
byłam na tych konsultacjach

Jak tylko na konsultacjach, to nie ma o czym gadać...
Ot i tyle w tym temacie.
Majka

Postprzez Agawa 21 lip 2010, o 13:45

Zgadzam się z Majką. Jak nie znajdę sensownego lekarza u siebie na Śląsku, to wybiorę się do stolicy.
Na razie naoglądałam się zdjęć po operacji, teraz będę czytała o lekarzach. :)
Agawa

Powrót do Szukam lekarza